Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с преден парктроник на алфа 159SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с преден парктроник на алфа 159SW

Здравейте на всички,

Нов съм в клуба и моля за извинение ако не съм пуснал темата където трябва.
    От 07.2012г. съм собственик на алфа 159 2,0jtdm 170кс. ето снимки на колата:
    http://aval-bg.com/galeria/car-audio...bluetooth--usb
    Та към проблема:
    Поставиха ми преден и заден парктроник с общ дисплей и задния работи добре, но предния постоянно дава СТОП(засича, че има нещо пред колата), а пред колата няма нищо и не го прави само един датчик а всеки път различен.И при ясно време пак го прави.
    Три пъти ми сменяват парктроника с нов понеже е в гаранция и все едно и също - явно не е дефектен.
    Последно стигнахме до извода, че нещо отпред при двигателя смущава парктроника.
    Ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае решението му моля да каже, че ми омръзна вече от тоя парктроник и най-накрая ще се наложи да го изхварля и да си купя нова броня без дупки за датчиците.

Първоначално публикувано от atanas_bikov Покажи съобщение
    Здравейте на всички,

Нов съм в клуба и моля за извинение ако не съм пуснал темата където трябва.
    От 07.2012г. съм собственик на алфа 159 2,0jtdm 170кс. ето снимки на колата:
    http://aval-bg.com/galeria/car-audio...bluetooth--usb
    Та към проблема:
    Поставиха ми преден и заден парктроник с общ дисплей и задния работи добре, но предния постоянно дава СТОП(засича, че има нещо пред колата), а пред колата няма нищо и не го прави само един датчик а всеки път различен.И при ясно време пак го прави.
    Три пъти ми сменяват парктроника с нов понеже е в гаранция и все едно и също - явно не е дефектен.
    Последно стигнахме до извода, че нещо отпред при двигателя смущава парктроника.
    Ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае решението му моля да каже, че ми омръзна вече от тоя парктроник и най-накрая ще се наложи да го изхварля и да си купя нова броня без дупки за датчиците.
    Колега първо,колата ти е страхотна,невероятен екземпляр,да си я караш със здраве.Аз не виждам смисъл от този преден парктроник,виж айде заден ок/аз съм против и него ама.../.Аз лично не знам какво има зад бронята,което да може да смущава датчиците,данеби понеже бронята е доста заоблена и масивна,пък ако датчиците имат хубаво периферно зрение/така да го кажем/ затова да се смущават
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като си пусна ксенона на халогените предния парктроник започва да пищи, явно има смущения от баласта на ксенона.
      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Не е от това. При изгасени фарове е същото. Като извада датчиците напред 10-ина сантиметра, колкото позволява кабела и ги насоча напред, където няма нищо пак пищи.

Comment

Леле колега досега ми писа на лични и не бях видал темата, но твоята красавица е уникална ебати киното е вътре и както ти писах смени само дисплея с такъв на друг парктроник, който оправлява 8 датчика, казаха ми, че може да помогне, като подобри управлението на датчиците.

P.S. И аз събирам пари за такава навигация, като твоята ама малко по-евтиния вариант с по-малкия дисплей - можеш ли да кажеш как се държи и въобще хубава ли е мултимедията. Може и на лични да не спамиме тука.
          Last edited by Valio606; d.m.y г., 13:11.
          Алфа ромео 75 2.0
          Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
          Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

Дайте инфо за навигацията на Пайнер, аз си мислех да си взема такава от интернет...дайте инфо как работи, цени в Бг каква е?
            Някакви проблеми със свързването към мултиволана?!
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 20:13.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

В Avitel е 1390 лв. и казаха, че има и модул за копчетата на волана да работят. И камера за заден ход мажеш да си вземеш за нея.
              Алфа ромео 75 2.0
              Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
              Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

На мен ми правиха колата във фирмата, където е снимана. aval-bg.com - момчетата работят перфектно

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Аз не виждам смисъл от този преден парктроник,виж айде заден ок/аз съм против и него ама.../.
                  Моята е с фабричен преден и заден, за предния съм на същото мнение - голяма глупост и излишна аларма, но задния си е направо задължителен
                  Колега, парка който са ти сложили явно е някакъв бъгав, ако не могат да го оправят или да ти сложат друг да ти откачат датчиците и си карай така. Най-добре да си останеш само със заден (той предния и без това никаква работа не върши) и да ти върнат разликата, ама вече като е дупчена бронята няма как.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

1400 лв е безобразие...какви са теази цени...аз за 500-600лв ще си намеря такава на пайнер нова....луди.
                    За предния парктроник съм съгласен, голяма глупост. Като минавам в тесни улички и има коли от двете страни, и свири, абе простотия, само ме дразни.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Предния парктроник може да си остане в бронята, но просто да е изключен, за да не дразни.
                      Вместо да се купува нова броня и да се чудиш, какво да правиш старата - остави си датчиците, но ги изключи.

П.П.
                      Толкова мното ли ви помага задния парктроник
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        .

П.П.
                        Толкова мното ли ви помага задния парктроник
                        За 159-ката си трябва
                        sigpic
                        SCUDERIA ITALIA
                        BMW 5-er
                        BMW 7-er
                        Fiat GP

Comment

Другата седмица казаха,че ще пробват да направат нещо, за да се оправи и ще видим. Ама най вероятно ще спра предния и ще карам само на заден. Има ли някой 159-ка 2.0jtdm 170 кс да го питам за турбото. И от къде сипвате нафта, че тоя резервар го напълних на омв със скъпата нафта и нестига, че върви по- малко ми и гори повече в сравнение с еко( досега само там сипвах). Някаква добавка слагате ли? Аз слагам на кастрол тда.

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                            За 159-ката си трябва
                            Аз не съм съгласен,парктроника е за неможачи,дето не могат да си паркират колите
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Може и без парктроник не е проблем. Карам и бус, който няма парктроник и си го паркирам навсякъде без проблем, но до сега карах 5-6 години едно мондео, което имаше парктроник и като го изкарвам от гаража вече не гледах назад а преди да стигна до на комшията стената парктроника си писка и си спирам. И в началото като изкарвах алфата чках да свирне парктроника по навик преди каменната стенаа отзад ама няма какво да свири и за това си сложих. С две думи 'по навик' чакам да писне нещо.

Comment

Working...
                              X